W końcu czas na spokojne śniadania w łóżku z kubkiem kawy, to co lubię najbardziej. Ostatnio pastę z tuńczyka mogłabym jeść na okrągło ze świeżym pieczywem i pomidorem. Przygotowanie oczywiście banalnie proste i szybkie bo jakby mogło być inaczej :) Jeśli ktoś lubi ryby to musi koniecznie spróbować.
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2-3 ogórki konserwowe
- 1 cebula czerwona
- puszka tuńczyka w oleju
- 1 łyżeczka majonezu
- pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane jajka na twardo pokrój w drobną kosteczkę. Tak samo posiekaj cebulę i ogórki. Tuńczyka odcedź z oliwy. Wszystkie przygotowane składniki połącz ze sobą doprawiając pieprzem i majonezem. Możesz również dodać odrobinę bazylii i oregano. Prawda, że szybko? Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz