piątek, 17 lutego 2017

Pasta z tuńczyka



W końcu czas na spokojne śniadania w łóżku z kubkiem kawy, to co lubię najbardziej. Ostatnio pastę z tuńczyka mogłabym jeść na okrągło ze świeżym pieczywem i pomidorem. Przygotowanie oczywiście banalnie proste i szybkie bo jakby mogło być inaczej :) Jeśli ktoś lubi ryby to musi koniecznie spróbować. 



Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz

Przygotowanie:

Ugotowane jajka na twardo pokrój w drobną kosteczkę. Tak samo posiekaj cebulę i ogórki. Tuńczyka odcedź z oliwy. Wszystkie przygotowane składniki połącz ze sobą doprawiając pieprzem i majonezem. Możesz również dodać odrobinę bazylii i oregano. Prawda, że szybko? Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz